luni, 17 mai 2010

O băimăreancă a găsit semnul crucii într-un cartof

Băimăreanca Florica Zoicaş susţine că, în urma unei rugăciuni către Fecioara Maria, pe care a primit-o de la Mănăstirea Rohia, Dumnezeu i-a arătat un semn. Ieri, în timp ce se pregătea să gătească, a tăiat un cartof în două, iar în mijlocul acestuia a găsit încrustat semnul crucii, împreună cu un semn care, spune ea, ar simboliza potirul (paharul în care preotul pregăteşte împărtăşania pentru credincioşi).

"După ce am fost la biserică, am venit acasă şi am întrebat-o pe fiica mea: «Oare ce să facem de mâncare astăzi?» Fata mea mi-a zis: «Hai să facem o ciorbă de cartofi». M-am dus şi am adus cartofii şi, în timp ce îi curăţam, mă tot rugam lui Dumnezeu să-mi dea un semn şi să mă ajute să trec cu bine peste problemele pe care le am. La ultimul cartof pe care l-a tăiat fiică-mea, am descoperit acest semn, sub formă de sfânta cruce şi sfântul potir", a mărturisit Florica Zoicaş. Ea susţine că toată viaţa s-a rugat la Dumnezeu, a ţinut nenumărate posturi şi că tot timpul a simţit că Dumnezeu a ajutat-o şi a fost aproape de ea, însă niciodată nu i-a arătat un semn aşa de vizibil ca şi crucea din cartof.
"Cred că Dumnezeu mi-a arătat acest semn ca să cred în continuare că Cineva e acolo sus şi mă ajută şi să le spun şi celorlalţi oameni că Dumnezeu nu ne lasă la nevoie dacă ne întoarcem la El", a spus Florica Zoicaş.

Ce spun reprezentanţii Bisericii

Părintele Cristian Ştefan, consilier al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, este de părere că acest fenomen nu este izolat. El spune că a întâlnit oameni care au găsit semnul crucii în interiorul lemnelor pe care le-au tăiat. "E foarte greu de dat un verdict în ceea ce priveşte extraordionarul unor astfel de fenomene. Numai Dumnezeu poate şti cu adevărat care e rostul lor, pot fi semne de avertizare a Celui de Sus cu privire la anumite aspecte legate de viaţa şi credinţa celui care le descoperă", a declarat părintele Cristian Ştefan. El recomandă femeii care a descoperit semnul crucii în cartof să meargă la un preot şi să ţină în continuare rânduielile bisericeşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu